Wednesday, July 6, 2011

To the window, to the wall

Dah start mencari hall untuk majlis nanti. 

Kriteria-kriteria hall yang diingini :
1. Dekat dengan rumah
2. Fully air-cond
3. Nice interior (kemahuan umi ku)
4. PA system + kerusi & meja included

Dah pergi survey beberapa hall, mestilah yang dekat rumah dulu kan. Basically yang dua kat bawah ni memang dekat, belakang rumah je.

Bukit Kemuning Golf & Country Resort
Hall baru dan cantik walaupun sebenarnya badminton courts, akan cover dengan carpet untuk wedding event. Ada big and high stage. Sewa empty hall with PA system only. Suka dengan dewan tu, tapi it's wayyyy too big, about 6 or 8 badminton court kalau tak silap. Katering sediakan 30 meja je, so memang nampak tak best la nanti kan.

Kota Permai Golf Club, Kota Kemuning
Yang ni pun dekat dengan rumah, tapi tak ada big hall. Hall paling besar pun untuk 300 pax je.

Maka, pergilah ke Bandaraya Shah Alam...

Dewan Bankuet MBSA
Sampai pertengahan 2012, dewan ni almost fully booked. Luckily, tarikh kami tu kosong lagi! tu pun sebab cancellation. Harga pun ok sangat. Sekali dengan meja & banquet chairs plus PA system. 

Wisma PKPS
Hall yang cantik jugak, cozy..Umi memang berkenan sangat, tapi kena amek katering ngan dorang. Bukan dengan Kuzie Katering lagi starting from August rasanya. Disebabkan dah booked katering, kami hanya perlukan dewan~ wuwu.

Ikut parents je dorang nak buat kat mana, dorang kan tuan rumah :)

5 comments:

UyaRayza said...

MBSA sounds nice hehehe..vote utk MBSA heheh

NenaNizar said...

illi! ade karok x? haha jk. eh tp klo ade nk nynyi walaweyyy. Oh hari tu kite tlg my friend's sis wedding. die wt kt MBSA. besar. tandas pun depan hall tu. fully aircond. dr pintu masuk sampai ke dalam mmg comfortable. cume surau die cm tesorok. tp so far ok sbb besauuuu hall die hehehe

zimie said...

i mcm illi jgk.ikut parents sebab tuan rumah kan.hehe i dah book dewan kat kelana jaya.best wooo.;p

Anonymous said...

hi...nk tnya u booked bankuet MBSA brape ye tuk 2012.tmpt tu mcm sgt selesa. thank u..

Illi Hzbull said...

hi~
dewan mbsa rental fees dia rm3k,
deposit rm1k.

dorg ckp dh fully booked smpai june 2012. try tnye ya :)