Sunday, September 18, 2011

Re-arrange.

Assalamualaikum,
Dah lama tak menconteng kat sini. Just nak update sikit, I asked my mom to cancel Banquet Hall, MBSA. Dah booked date, tapi tak bayar deposit sebab macam tak nak buat dekat dewan pulak. Aku memang tak nak majlis grand sangat pun. Sederhana sudeh. 

So, the new idea is :
Buat kat clubhouse belakang rumah je senang, a poolside wedding. Dalam tu memang tak besar mana, tapi parking lot besar :p No sanding-sanding for me. Pengantin terus pergi makan je, potong kek dan bermesra-mesraan dengan tetamu. Pastu buat backdrop untuk photoshoot, dah. Pelamin buat kecik untuk nikah, tu pun kat rumah je.  

Macam tu lah kot. Walaupun ibuku sudah menempah pakej dewan all-in, basuh kaki je tak payah buat apa-apa. Tapi, mcm ada benda yang tak perlu pun. Sebab saya tak mahu duduk di pelaminan, saya mahu berjalan-jalan kt majlis tu :p dan saya tak mahu tukar-tukar baju macam buat show teater. InsyaAllah akan bincang balik dengan wedding planner dan tukar pakej lain.

4 comments:

ghunters-ilm said...

itu lebih menarik dan true..

Mujahidah Al-Shami said...

It's true..biar majlis x gah asalkan penuh dengan barakah.. ;-)

cikpingu said...

beb..ko bole create 1 bnde yg org lain xbuat klu mjlis ko cmtu.. hehe... :)

anaztasias nora aira said...

jumpa tetamu memang besg, nora pun wat haritu :)