Monday, January 12, 2009

Aku Marah.

Pagi-pagi lagi aku dapat message ntah dari sape. Awal gila hantar msg, lagi awal dari Nafis..dalam kul 6 lebih macam tu..mesejnya berbunyi begini :
message 1
"morning beauty, masih bum lg ke? skali i da m'buka langkah, bmakna i sanggup terima apa jua akibat atas segala yang bakal menimpa, i ringkaskan supaya u tak sakit pale pk sape i k. I nizam dpd jb area ulu tiram, oleh kerana kita tak pernah kenal, jd izinkan i mengenali u biarpun sekadar sahabat?"
I didn't reply. Tgh mamai baru bangun..
Dalam kul 11 lebih baru pegang phone balik sebab dah ter'misplaced'. Bacalah balik msg mamat tu, tiba-tiba rasa nak reply..
"mane dpt nombor ni?" <-- ayat bila ada nombor tak dikenali masuk.
message 2
"nape soalan itu selalu jd topik? I jujur nanti u kata i tipu, bila tipu da tentu u kata tipu gak. hmm gini je la, i rembat no drpd hp kawan i, sunyi sgt la tanpa gurau senda si hawa, leh kita kawan? kt sms je pun xpe"
aku reply
"that doesn't sound good to me, sorry"
message 3
"nevermind, just trying my luck"
OK, enough. I stopped there..tiba-tiba mamat ni macam tak puas hati bila aku tak reply.
message 4
"tak semua yg kita idam dlm dunia ni jd nyata kan? tp nama u apa ea?
Nama aku takkan didedahkan kepada orang-orang yang tak dikenali ye..aku tak reply jugak..
dia message lagi, aduii~
message 5
"tp kan, biasanya owg pompuan yg mampu eksen atau kerek gini selalunya comel, coz bagi u all cinta dtg dan pergi mcm tukar baju, papepun syukur kan, bg owg yg selalu t'pinggir oleh cinta, pasti menghargai apa yang i dapat"
Tiba-tiba aku naik angin, dah la tak kenal aku. Sesuka hati kau je nak cakap aku ni bercinta macam tukar-tukar baju~ aku pun apa lagi, laju je tangan ni~
"kalau awk fikir sy mcm tu, awk salah. Klu cinta mcm tukar2 baju, sy layan je awk, but that's not me. I have someone, klau awk ada gf, mesti awk tak suka dia lyn lelaki lain thru fon ke apa kan? Don't judge people just like that"
Hambik kau. Marahnya aku..sesuka hati nak tuduh-tuduh orang. Bodoh gila..Kalau la aku ni rasa cinta boleh tukar-tukar bila-bila masa ikut suka hati, aku mesti lah layan ko kan? Sebab pasni bolehlah aku tukar boyfriend baru. But I didn't. That's not my way. Aku paling tak suka melayan STRANGER melalui phone. Sorry lah ye, aku ni dahlah susah nak jawab phone. Handphone aku digunakan utk SMS sahaja. Sebab aku ni jenis yang tak suka bergayut. Dalam sejarah hidup aku, dengan Nafis jelah aku boleh cakap lama-lama. Tu pun masa dia duduk jauh dulu, skrg jarang-jarang dah, melainkan dia outstation. So, tak kisahlah korang nak anggap aku ni bitch ke, sombong ke, kerek ke, aku tak kisah. Memang aku tak layan benda-benda cenggini. Sorrylah ye. Ko sunyi kan, apa kata ko taip ON SUNYI pastu hantar kat nombor yang selalu keluar kat TV3 tu. Kan senang..perkhidmatan tu memang disediakan untuk orang-orang macam tu kan. Nombor phone aku adalah utk org2 yang dikenali sahaja, terima kasih.
END OF STORY.

7 comments:

Dayangku Nuraini Wahed said...

bagus bagus!

u jual je no. fon dia, biar smua org bg nasihat skt hohoho...

alah poyo je dia tu, jmpa dpn2 bkn berani nk b'suara...

Illi Hzbull said...

tau takpe..
i pantang tul org cmtu..huhu~
penakut!

nafis said...

cpt yg bg no.2 kat semua org..kite sound n kutuk ramai2!! sesuke ati die je rembat no.org..kite pon rembat no.die gak!! ok dak2 laki ARCHI..on mod GAY!!!! kite layan laki kesunyian ini!!

Fatin Shaza said...

E'ele... kalau tak nak layan lelaki, dikira sombong la tu? Fikiran yang egoistic dan sexist.

Dayangku Nuraini Wahed said...

true true

plain stupid haha

Anonymous said...

smbg dari komen nafis...

aku nak gak nombor tue...
boleh kutuk-kutuk..
ahak2x..

Syima said...

i pun slalu kene mcmtu tension tol. dala ayat berbunga raya gile ~_~''''