Wednesday, June 29, 2011

Rumah

Paling paling paling penting tahun 2012, RUMAH SENDIRI.

Beli atau sewa? Akan dibincangkan.

Aku memang agak fussy bab-bab rumah ni, environment sangatlah perlu dititik beratkan.
Kalau boleh...kalau boleh ye kawan-kawan..nak rumah dalam gated area, sebab lebih selamat dan mungkin sebab aku dah biasa membesar macam tu..keselamatan penting, lebih-lebih lagi kat Selangor/ KL ni kan..tapi sekarang tak boleh nak decide lagi atas beberapa sebab. Lepas tunang hari tu, tak jumpa lagi En.Syafiq sampai la sekarang. So...decide sorang-sorang pun tak guna. Apa boleh buat, tunggu je la. It's not easy for me to decide on this matter. Jadi, aku harap ada juga dapat membantu, sekian, trimas!

5 comments:

Alia.A said...

seronok kan bila feeling dpt duduk rumah dgn future husband. esp nk beli brg rumah. the deco and the idea. tapi mcm sunyi sometimes. i dont know. sbb i dh biasa stay with family. huuuu.

u plan nk sewa kt area mane?

Illi Hzbull said...

hi alia!
tu la, skg ni xtau nak happy ke apa, pening pun ade. i pun dh biasa bising kat rumah sbb adik beradik ramai.

nk sewa area mana tu la yang memeningkan! huhu. maybe around shah alam kot. dunno la :p

UyaRayza said...

uya pn mcm tue hehe..tp skang susah nk dpt area rumah yg selamat dgn harga yg uya nk heheh..ade suka kat desa impian (recommend by lisalisut heheh)..berkenan sgt5..try tgk hehe..koi tropika puchong pun uya suke gak hehehe...yg penting selamat hehehe

Syima said...

u nk terus umah besar ke apa?

Illi Hzbull said...

uya : desa impian ktne ek? koi tropika tu pun cm best..huhu..

syima : x kot, mybe for juz two of us dulu..cm nk dok studio apt pun ade, byk la pulak duit kan..hehe, 2 or 3 rooms pun ok kot for now~