Friday, January 21, 2011

Am I Ready?

Tahun 2011, umur saya akan bertambah menjadi 24 tahun.
En.Syafiq kata kami akan berkahwin bila kami berusia 25 tahun.
Tahun depan la kan!

Macam-macam dah saya dengar :
"Eh, ko nak kawen dah??!"
"Ko biar betul.."
"Ko reti masak ke?? kemas rumah??"
"I don't think you're ready for it."
"Korang ni ada duit ke nak kawen?"

Tak dinafikan, sebagai tuan empunya diri, saya juga fikir macam-macam benda.
Kami bukan gatal, tapi dah sampai seru.
Bukan ke benda baik perlu dipercepatkan?
Soal kewangan memang la perlu diambil kira.
Duit dating tiap-tiap hari ada, takkan bila kahwin duit semua hilang?
Bukan ke bila kahwin nanti, pintu rezeki semakin terbuka?

Soal majlis tu, tak terfikir pun nak buat tepi pantai atau dalam istana.
Cukuplah mana yang mampu. Sekadar meraikan keluarga dan tetamu.
Saya impikan majlis yang sederhana tapi meriah. 
Buat kat rumah sudeh, tak pun kat poolside belakang rumah tu je
kalau nak grand sgt.

A dear friend said to me,
Life is like driving a car, where you control the steering.
When you get arrested by the cop, or you meet an accident,
you will know what to do. You know how to solve it.

Tak ada masalah yang berpanjangan, it's just a matter of time.
There's no problem without solutions.

Moga perjalanan kami dipermudahkan, InsyaAllah..
Kami hanya merancang, Allah yang menentukan~

1 comment:

Nena said...

pedulik la org nk ckp pe illi as long as u know what u guys do. dorg akan letih until one time. sume org ade jodoh masing2 kn :) cume lambat atau cepat je. and yours is destined to happen at 25. yup it's just a matter of time. pedulik je org ckp ok :D be strong! u need strength for future with incik syafiq ;)