Tuesday, January 25, 2011

Tagged By A Soldier's Gf ! -Cik Syahira :)

Happy Tuesday Everyone!

Dah lama tak buat benda-benda ni, I've been tagged by my B2B friend, Cik Syahira. hehe~ 


Mari mulakan!
1. APAKAH STATUS ANDA?

* Marital Status : masih single setakat ini.
* Facebook Status : tidak dinyatakan. huhu
* B2B Status : taken by my bestfriend.

2. CERITAKAN TENTANG DIRI ANDA

A casual person, normal kadang kadang gila. Minat kereta/motor.
Ramai kawan, i love them much. I appreciate every person who come and go in my life.
Suka photography. Suka makan. Dan banyak lagi benda saya suka.
Belajar bidang perfileman dan video. walaupun dah bersara dari dunia seni, masih support kawan-kawan. Sekarang dah tukar bidang..happy juga.

well, there's lil bit about me. and here are some facts:

* Nickname : Illi
* Age : 24 years this year! hua~
* Birthday : april 11, 1987 (Syahira, mari sambut bday sama2!)
* Work : admin
* Home : shah alam

3. CERITAKAN TENTANG BLOG ANDA

tempat untuk kepala saya. tentang semua benda, tentang kehidupan seharian sebagai manusia. sekarang dah sampai seru nak kawen, selit-selitkan juge, mesti orang pening baca blog nih. hee
nak tulis dalam bahasa inggeris juge walaupun terabur, ku punya blog, hape ku kesah. menerima kritikan dgn terbuka, huhu.

4. APA PENDAPAT ANDA TENTANG DUNIA BLOG?



seronok, dah lama dok baca-baca blog orang. tapi mula menulis blog sendiri tahun 2008.
boleh share banyak benda, dapat ramai kawan.

5. NASIHAT KEPADA KAWAN-KAWAN YANG BARU NAK BUAT BLOG

hati-hati bila jaja kisah personal (yang eksklusif lagi meletop, tapi tak masuk Melodi la). terima kritikan dgn terbuka, sini bukan tempat utk gado2 ngn blogger lain. hehe. no offense. 

6. NYATAKAN KEUNIKAN BLOG ANDA



unik kah? biasa-biasa je kot. apa yang baik jadikan tauladan, yang buruk jadikan sempadan.

7. SAMPAI BILA NAK MENULIS BLOG DAN IMPIAN ANDA DALAM DUNIA BLOG



insyaAllah selagi ada kudrat dari Ilahi, selagi tangan masih boleh digunakan untuk menaip. selagi ada kisah yang boleh dikongsi, yang tak boleh dikongsi takkan ditaip :p

8. TAG 5 ORANG YANG ANDA NAK KENAL

* Nena Malek - a dear friend, crazy like me! haha
* Amira Mastura - fabulous writing
* Ardini Humaira - love her name, nice blog
* Bact - hehehe
* Cik Syafa - another B2B friend!

p/s: mari kita saling mengenali.. :)

5 comments:

ardinihumaira said...

thanks dear...
:)


InsyaAllah jika berkesempatan dni buat... hepi2!

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum illi,

ok, jom celeb birthday sama-sama. tak sangka kan, sebelah-sebelah je tarikh kita. hi3x

bact said...

arghhh tidak..
kenapa gua yg terpilih..
rasanya xbuat kot..sbb nk keep as anonymous...

hehehehe

iedayah said...

tag pn blh jd sesi suai kenal kn illi..=)

Illi Hzbull said...

yup iedayah :)