Sunday, January 23, 2011

Still a long way to go.

Untuk majlis nanti, ingat nak bagi door gift/ favor untuk guests and of course keluarga yang susah payah datang. Masih banyak masa untuk fikir nak bagi apa, majlis pun lambat lagi. Tapi, saya lebih suka kalau semuanya dirancang secara teratur dan tenang.

1.Siapkan awal-awal = relax, no pressure.
2.Siapkan last minute = tunggang langgang, tension.

Saya pilih nombor 1! Majlis ni walaupun kecik, perlu perhatian yang terperinci jugak. Biar orang happy datang majlis kita. Lagipun ingat nak DIY je..sebab banyak masa kan, daripada tak buat apa-apa, baik start sikit-sikit. Orang yang bergaji ciput macam saya, kena beli barang sikit-sikit, nak beli sekaligus memang tak la~~ :p Ingat nak bagi something yang orang boleh simpan. 

Idea untuk favors :

Suka jar kecik-kecik ni!
tapi ingat nak tukar dengan marshmallows/jellybeans
instead of jam. 
jar tu boleh beli kat satu kedai di Jalan Klang Lama.
harga RM1.00 satu.
Nanti update website dia.


Kalau box macam ni, boleh buat sendiri, hehe..
lagi jimat!
dalam tu nak letak coklat.


Comel juga camni, letak gula-gula dinosour!
korang tau tak? :p
my feveret~


Marilah berlatih membuat kekotak~


2 comments:

Mra Mastura said...

kotak 2nd tu ok aje

Beauty Touch @ RAJA SUEFINA said...

hye babe nak tanye Jar tu kat mana kedai dia.i nak beli utk kekah my son